ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σας υπενθυμίζουμε, ότι και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, για την εγγραφή παιδιών απαιτείται από τους κανονισμούς λειτουργίας των Ακαδημιών ιατρική βεβαίωση για την καλή τους υγεία. Αυτή παρέχεται από παθολόγο ή παιδίατρο ή γενικής ιατρικής ή κατά περίπτωση καρδιολόγο του Νοσοκομείου, του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) ή ιδιώτες γιατρούς.

Επειδή πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να κλείσουν ραντεβού μετά την έναρξη του σχολικού έτους στο Νοσοκομείο ή το ΠΕΔΥ, στα οποία επίσης πρέπει να πάνε τα παιδιά πρωινές ώρες (πράγμα ανέφικτο όταν ξεκινήσουν τα σχολεία), σας συνιστούμε να το προγραμματίσετε αυτές τις μέρες για την αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας.

Στην ιατρική αυτή βεβαίωση θα ήταν καλό να αναγράφονται τυχόν ιδιαιτερότητες (μυοσκελετικά θέματα, αλλεργίες, παιδικός διαβήτης κλπ.). Δεκτά σε φωτοτυπία απλή γίνονται βέβαια και τα έντυπα που παρέχουν και ζητούν τα σχολεία κάθε δύο χρόνια. Η ατομική καρτέλα του κάθε παιδιού με τα προσωπικά του στοιχεία μαζί με την ιατρική βεβαίωση, τηρούνται σε απόρρητο αρχείο αποκλειστικά και μόνο στην Ακαδημία και δεν παρέχονται σε κανέναν.

Επίσης, για όσους δεν έφεραν πριν 1-2 χρόνια, θα χρειαστούν για το κάθε παιδί και 2 φωτογραφίες οποιουδήποτε τύπου, ακόμα και με δική σας εκτύπωση από τον η/υ σας.

Ευχαριστούμε!

Comments
Hrysafidis Nikolaos Σαν γιατρός του ΠΕΔΥ με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής αλλά και σαν πατέρας αθλητών της Ακαδημίας θα ήθελα να επισημάνω ότι οι εξωσχολικές αθλητικές δραστηριότητες όπως αυτές των Ακαδημιών έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτές του σχολείου γι’ αυτό πρέπει να γίνεται καρδιολογική εξέταση ρουτίνας τουλάχιστον κάθε τριετία. Επίσης θα ήθελα να θυμίσω στους γονείς πριν αποφασίσουν να κλείσουν ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ, να αναλογιστούν το βεβαρυμένο έργο των λειτουργών της δημόσιας υγείας (σε Νοσοκομείο και ΠΕΔΥ) το οποίο πιθανώς να έχουν περισσότερο ανάγκη κάποιοι συμπολίτες μας. Οι εξωσχολικές αθλητικές δραστηριότητες, άλλωστε, έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα στη χώρα μας. Δυστυχώς δεν έχει εφαρμοστεί ο ψηφισμένος θεσμός του οικογενειακού ιατρού που θα έλυνε το θέμα των βεβαιώσεων υγείας οριστικά και δωρεάν.

Α.Π.Α. Οδυσσέας Ελύτης Eυχαριστούμε πάρα πολύ για την παρέμβασή σας. Οι κανονισμοί για τις Ακαδημίες δεν επιβάλλουν δυστυχώς καρδιολογική εξέταση σε αυτές τις ηλικίες, γι αυτό δεν μπορούμε να την επιβάλλουμε εμείς. Οι οικονομικές δυσκολίες έχουν γονατίσει τους γονείς, που την αποφεύγουν, έτσι ευελπιστούμε ότι οι άλλες ειδικότητες ιατρών θα παραπέμψουν εάν χρειαστεί κάποιο παιδί ΚΑΙ για καρδιολογική εξέταση. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αγώνα δίνουμε κάθε χρόνο για την προσκόμιση αυτών των ιατρικών βεβαιώσεων. Πολλοί γονείς δυσανασχετούν και αρκετοί, παρά την επιμονή μας, δεν τις φέρνουν μέχρι τέλος της περιόδου. Ολοι πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών! Ευχαριστούμε και πάλι.