«Όνειρο ζωής μια τέτοια μεταγραφή»!

Από τον Ελύτη στην ομάδα Νέων του Αστέρα Τρίπολης ο 16χρονος Γιώργος Μαρίνος, που δηλώνει στο «Ε»

Όσο περισσότερους λόγους έχεις να πάρεις μια απόφαση, τόσο πιο σίγουρος μπορείς να νιώθεις για την επιλογή σου αυτή. Και ο Αστέρας Τρίπολης σαν όνομα από μόνος του είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για πολλούς ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας.

Ένας από αυτούς, που ζει εδώ και λίγες ημέρες το όνειρό του, είναι ο 16χρονος Γιώργος Μαρίνος, ο οποίος έφυγε από τη Μυτιλήνη για την Τρίπολη και την ομάδα Νέων των Αρκάδων! Υπενθυμίζεται ότι ο Μαρίνος ξεκίνησε την πορεία του από τα Λιονταράκια, συνέχισε στον Οδυσσέα Ελύτη και στα 16 του ήδη έκανε μια σπουδαία μεταγραφή.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί και να διαβαστεί τόσο από πολλούς συμπαίκτες του στη Λέσβο όσο και από τους γονείς ότι ο Μαρίνος, εκτός από ιδιαίτερα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, είναι και πολύ καλός μαθητής και, όπως τονίζει στο «Ε», θα συνεχίσει να συνδυάζει και το ποδόσφαιρο με το σχολείο ιδανικά, ακόμα και φεύγοντας από το σπίτι του.

Πώς νιώθεις για την εξέλιξη που παίρνει η ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο;

«Πραγματικά είμαι χαρούμενος που επέλεξα μαζί με την οικογένειά μου να πάω στον Αστέρα Τρίπολης και δεν σας το κρύβω ότι εκεί βρήκα ακριβώς αυτό που αναζητούσα. Πραγματικά δεν ήθελα να κάνω μια άστοχη επιλογή και η Τρίπολη με κέρδισε με τον τρόπο που με προσέγγισε.

Είναι περιττό να αναφέρω κάτι παραπάνω για τον Αστέρα, που είναι πρότυπη ομάδα από άποψη οργάνωσης. Βέβαια, είμαι και λίγο στενοχωρημένος που θα αναγκαστώ να αφήσω την οικογένειά μου, την ομάδα μου, τον Ελύτη, και τους φίλους μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς. Άλλωστε αυτό το όνειρο το κυνηγούσα από μικρός».

 

Προτού πάρεις την τελική απόφαση, είχες περάσει για δοκιμή από τον Ολυμπιακό και ακολούθως από τον ΠΑΟΚ…

«Ναι, πήγα και στις τρεις αυτές ομάδες να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου, αλλά πραγματικά το καλύτερο κλίμα και τις καλύτερες συνθήκες τις συνάντησα στην Τρίπολη! Οπότε μέσα σε μια εβδομάδα, αφού πρώτα με πέρασαν από κόσκινο (γελάει), μου απάντησαν ότι τους κάνω. Είδαν μέσα από τις προπονήσεις ότι τα πήγα αρκετά καλά και, αν συνεχίσω έτσι, μου είπαν, θα έχω πολλές πιθανότητες να φθάσω και στη μεγάλη ομάδα του Αστέρα».

Το όνειρό σου για το ποδόσφαιρο πιστεύεις ότι εκπληρώθηκε;

«Ήταν ένα όνειρο το οποίο είχα από μικρός, να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα, και τώρα βλέπω ότι αρχίζει και πραγματοποιείται. Έκανα το πρώτο και σημαντικό βήμα, αλλά προς Θεού δεν μένω μόνο σε αυτό. Δεν τελείωσε για μένα τίποτα, αφού τώρα που ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα πρέπει να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά για να μπορέσω να τους κερδίσω και να καθιερωθώ στη συνείδηση όλων».

Τι διαφορές βρήκες εκεί σε σχέση με τα δικά μας δεδομένα;

«Οι θαυμάσιες εγκαταστάσεις αναφορικά με τα γήπεδα καταρχάς και η οργάνωση της διαμονής όλων των παικτών στην Τρίπολη. Ιδανικός χώρος και περιβάλλον για να αγωνιστείς!»

Θα συνδυάσεις μαθήματα και μπάλα. Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις από την άποψη ότι είσαι ένας μαθητής υψηλού επιπέδου;

«Εντάξει, αυτό εννοείται, το σχολείο και τα μαθήματά μου έχουν προτεραιότητα και δεν τα παρατάω ποτέ. Θα έχω πάντα και τα δύο μαζί, αν και αυτό γνωρίζετε ότι είναι δύσκολο, αλλά δεν πρέπει κανείς να αφήνει πίσω του το σχολείο, αν θέλει να πετύχει στη ζωή του…».

Για τον Ελύτη και το λεσβιακό ποδόσφαιρο που αφήνεις πίσω σου;

«Το πολύ καλό κλίμα που είχαμε μεταξύ μας σαν ομάδα θα μου λείψει πολύ. Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ στην ομάδα και στα παιδιά να παίζουν πάντα καλό ποδόσφαιρο, να έχουν την ομάδα ψηλά και το κυριότερο να συνεχίζουν να βγάζουν ταλέντα! Ευχαριστώ και τους ανθρώπους του που με στήριξαν και μου έδωσαν τη δύναμη να αγωνισθώ. Και δεν θα ξεχάσω φυσικά ποτέ την πρωτιά που είχα πάρει με τη μικτή ομάδα Νέων της Λέσβου πριν από δύο χρόνια».

Πηγή:http://www.emprosnet.gr/